Amira (Németh Krisztina) +36-20-417-1373 amira_hastanc@hotmail.com
Aktualitások
Előző fellépéseink
Ambient fesztiválok
Chalaban
Táncszínház
Cinetrip
Egyéb referenciák
Cinetrip
 

Folytatódnak a CINETRIP SPA-RTY bulik havonta kopior klockor a Rudas és a Gellért fürdőben!

 />CINETRIP SPA-RTY - TÍZ SPECIÁLIS ESTE AZ ÉJSZAKAI FÜRDŐZÉS SZERELMESEINEK A TÉL FOLYAMÁN</font></strong><font face=
a felújított Rudas
fürdőben - "Európa legjobb bulija"

Amira és az Amira Art Company fellépése éjfélkor a Törökfürdőben

Jegyek vásárolhatók a Merlin színházban - ameddig van..:)

"A replique rolex montres Cinetrip tudat és helymódosító "szer".   Módosítja a tudatot azáltal, hogy egy új audio-vizuális mûfajt teremt, amely a mozi (h)õskorát és annak hangulatát a modern technika eszközeivel hozza közelebb a közönséghez. És módosítja a helyet úgy, hogy megszokott környezetben szokatlan világot teremt. Filmmel, fénnyel, hanggal, színnel, tánccal - varázslással."

CINETRIP VÍZI-PARTIK A RUDAS TÖRÖKFÜRDŐBEN
Partik és hastánc?

A partik a mai kultúra szertartásai, ahol a DJ-k a "szertartásvezetõk". A parti egy varázslat, a folyamatos zene és tánc általi tudatmódosítás. "A Cinetrip tudat és helymódosító "szer". Módosítja a tudatot azáltal, hogy egy új audio-vizuális mûfajt teremt, amely a mozi (h)õskorát és annak hangulatát a modern technika eszközeivel hozza közelebb a közönséghez. És módosítja a helyet úgy, hogy megszokott környezetben szokatlan világot teremt. Filmmel, fénnyel, hanggal, színnel, tánccal - varázslással."

 /></font></p><p><font face=A transz, mint tudatállapot az arab kultúrában a mindennapi élet szerves része. Rendszeresen végeznek szertartásokat, melyek célja a tudatállapot módosítása. Számukra ez egy természetes állapot. Persze ők ezt vagy szellemi- vallásos céllal teszik, vagy a gyógyításhoz használják. Csak az európai kultúra anyagbasüllyedése kezeli gyanakodva a transzt. Pedig az ókori görögök még nagyon is tudták mi az az eksztatikus átélés... Nekünk ma marad a szórakozás, pl a partikon. Az arab zene önmagában is tudatmódosításra épült, minden makám más transzállapotot hoz létre. A lelassulások-felgyorsulások véget nem érő ismétlődése az arab zenében tulajdonképpen ugyanaz, mint amit a DJ-k játszanak egy transz-partin. Az arab zene és tánc a végtelenről szól, vagyis kilépés a térből és időből. Ugyanez történik egy partin.

 /></font><font face="Semmilyen ehhez hasonló parti még nem volt. Ez a Cinetrip, Bubapest legérdekesebb klubja."(Live, On-Line Magazin) A különböző termekben más zenei irányzatok uralkodnak, a Török Fürdőre DJ Kaszi ambientje jellemző. A Rudas a legszebb törökkori fürdőnk, öt különböző hőfokú medencével, oszlopos kupolával, és föntről a gőzön átszűrődő színes fényekkel... hihetetlen környezet a hastánchoz, akár "a hastánc szentélye". Az egész már önmagában is iszonyú szuggessztiv. És a legjobb közönség! Olyan ováció , mint sehol máshol, abszolút magá alragadó hangulat! Ha valahol, akkor itt létrejöhet a varázslat! (aki nem hiszi, nézze meg a videóbejátszáson...)

A Cinetrip 1998.01.01-én indult. Én 1998 ősze óta lépek föl havonta. Nagyon sokan ismernek innen "Amira, a hastáncosnő"-ként. Az utóbbi években általában már a Banat Umm al Ard tánccsoportommal lépünk fel. A 2001.01.01-i fellépésünk képei első díjat kaptak a Sajtó Fotó kiállításon művészi fotó kategóriában.

 />A cinetrip külföldön is megfordul: 1999-ben csináltunk partit Londonban a Royal Festival Hallban, Párizsban a Magyar kulturális héten a Batofaron. 2001. óta pedig egy héten át itthon is a Szigeten. </font><br />&l </font></strong></p><p><font size=