Amira (Németh Krisztina) +36-20-417-1373 amira_hastanc@hotmail.com
workshopok
spirituális hastánc
kismama-hastánc
intimtánc
 

 

 src=

SPIRITUÁLIS HASTÁNC - ÖSVÉNY A NŐSÉG FELÉ

A hastánc eredete az ősi matriarchális társadalmakig nyúlik vissza, amikor mint termékenységi szertartás a női közösség számára a teremtés rejtélyének megértésére szolgált. Később – bár erősen háttérbe szorították -, különböző kultúrákban, vallásokban, korszakokban mindig megtalálta a helyét, közben folyamatosan változva, fejlődve így a mai napig képes ugyanazokat az ősi, tiszta női breitling replique energiákat közvetíteni, mint régen, összeköti a nőket saját teremtő energiáikkal.

 

 • src=Minden, ami a nőiséggel összefügg, kifejezhető vele, könnyen megidézhetők vele a különböző női archetípusok, segít, hogy ezeket megtaláljuk magunkban, és bölcsen éljük meg különböző női szerepeinket Alapvetően a szépségről szól, de nemcsak annak tárgyi értelmében, hanem sokkal inkább egy elvontabb, magasabbrendű szépségről, egységről, harmóniáról, pozitív energiákról, egy bennünk élő ideáról van szó.

 • src=A hastánc a nők természetes mozgása, mely segít a teherbe esésben, a szülésre való felkészülésben, az arab társadalmakban a mai napig végigkíséri a nők életét. Mivel a belső izmok mozgatásából áll, közel áll más keleti mozgásformákhoz, a testi-lelki kiegyensúlyozottságot, harmóniát, önuralmat segít elérni. Állandó kondícióban tart erőteljes leterhelés nélkül, hajlékonnyá teszi gerincünket, ami a fiatalság titka. A mozdulatok a köldök tájékáról, energiaközpontunkból indulnak ki, ezért a tánc is gyakran energiák ki- és beáramoltatásából áll. Segít megnyitni az alsó csakrákat és energiáinkat kiegyensúlyozni.

 • A hastánc újra összekapcsolja a nőket a természet energiáival, lágy, hullámzó, hipnotikus mozdulatai megnyugtatnak, src=a fátyoltánc légiessége felszabadít, az erőteljes, földies csípőlökések stabilizálnak  a rázások, rezegtetések a tűz energiáival töltenek fel.

 • Az órák teázással kezdődnek, ami alatt a hastánc történetéről mesélek, a nőiséget érintő kérdésekről beszélgetünk, majd a bemelegítés minden órán ismétlődő mozdulatsora segít elszakadni a hétköznapoktól, és végveszi a hastánc alapmozdulatait. Ezután kezdődik a tánc.

  Vezeti: Németh Krisztina Amira - 20-4171373

  Helyszín:
  Anahita Jóga és Szellemi Központ

 • A SPIRITUÁLIS HASTÁNC ÓRÁK AMIRÁVAL jelenleg szünetelnek.