Amira (Németh Krisztina) +36-20-417-1373 amira_hastanc@hotmail.com
Aktualitások
Előző fellépéseink
Ambient fesztiválok
Chalaban
Táncszínház
Cinetrip
Egyéb referenciák
Táncszínház
 
Tartalom:
 
TranceZenDance

replica uhren

replica uhren src=

Az előadás a tánc gyökereit, eredeti célját kutatja, a minden emberben meglévő ideák kereséséről, a harmónia, az egység iránti vágyról szól. Hastánc elemekből építkezik,fifa coins hiszen ez az ősi termékenységi szertartásokból kifejlődött mozgásforma –ellentétben a közhiedelemmel – eredetileg a női közösség számára a teremtés rejtélyének megértésére szolgált.
Németh Krisztina az előadás
táncaival elnyerte a legjobb koreográfusnak járó díjat a 2003.cheap fifa 15 coins Raqs Sharqi Fesztiválon.

Koreográfia-rendezés: Németh Krisztina 

Táncosok: Gutmann Klára
Gutmann Orsolya
Knopp Edina
Németh Krisztina
Ordódy Luca
Vásárhelyi Rita
Zene: Jehan Kamal

Az előadásban fontos szerepe van a gyertyáknak, melyek hol a koncentrálás eszközei,FIFA 15 Ultimate Team Coins hol a fény, a megvilágosodás szimbólumai, hol pedig az élet tüzét, a föld erejét ábrázolják.
A koreográfiákat Jehan Kamal személyisége és átható, érzéki, misztikus zenéje inspirálta.

Eddigi fontosabb előadások:
Az előadás az évek alatt folyamatosan átalakul, új jelenetekkel bővül.
Ősbemutató: 2000. Sziget Fesztivál
2002. Bárka színház – Ambient fesztivál
2003. Merlin színház
2004. Sziget Fesztivál


valamint részletek az előadásból a 2003. Raqs Sharqi Fesztiválon,
2004-ben a Holdvilág ünnepen Lesya Starr vendégszereplésével
2006. Amira Est - Bliber rendezvényház
2007. Barcelona - Orfeo Gracienc
és több keleti tánc fesztiválon

Fel
Táncmandalák

replica orologi italia rolex falsi

A Táncmandalák című kortárs orientális táncszínházi előadás keleti filozófiai, spirituális témát dolgoz fel: a négy alapelemnek megfelelő négy jelenet, egy mandala egyre szűkülő köreinek tekinthető, melynek középpontja a négy alapelem egyesülése; ugyanakkor minden egyes jelenet egy mandalaalkotás története is zenében és táncban megjelenítve. Az előadásban szerves egységet képez a Dj Kaszi által alkotott ambient zenei világ – mely különösen alkalmas egy a tudattalanban élő ősszimbólumnak, a mandalának, mint a teljesség archetípusának kifejezésére - az orientális tánccal, ami pedig hipnotikus hatásával a létezés ősi egységének sejtelmét képes felkelteni a résztvevőkben.

Mandala: Ősi szimbólum, mely a legkülönbözőbb korokban és tájakon előfordul, általában a helyre és időszakra jellemző világkép sematikus ábrázolására szolgál. Szanszkrit szó, eredeti jelentése kör, kör alakú kultikus kép. Hinduista és buddhista szertartásokban egyrészt a meditáció eszközeként Michael kors replica használják, másrészt a mandala egyre kisebb sugarú koncentrikus köreinek megrajzolását a beavatási szertartás különböző stációinak tekintik, a folyamat célja mindkét esetben a középpontba érés, a lélek "centrumának" megtalálása, az istenivel való egyesülés. C.G.Jung a   teljesség arcehetípusának tartotta, olyan a kollektív tudatalattiban létező alapvető formának, mely a világban jelen lévő kibékíthetetlennek tűnő ellentétek egyesítési kísérletét szimbolizálja.

Az előadás négy alapelemnek megfelelő négy jelenete,  egy mandala egyre szűkülő köreinek tekinthető, melynek középpontja az éter, a négy alapelem egyesülése, ugyanakkor minden egyes jelenet egy mandalaalkotás története,  a kezdetben szétszórt mozgás mindegyikben szabályos struktúrává áll össze, melyben a táncosok által leírt pályák egy mandalára emlékeztető képpé egyesülnek.

1. Föld - leülepedés

2. Víz - feloldódásorologi replica

3. Levegő - felszabadulás

4. Tűz - átalakulás

Éter - megérkezés

 

Ambient: A meditatív zenéhez közeli irányzat, mely belső utazásra hívja hallgatóját. A szó eredeti jelentésének megfelelően a természet hangjait is felhasználva, azokat általában idegen kontextusba helyezve, fokozatosan távolít el a valóságtól, így képes lehet a tudatalattiban létező formák megidézésére.

 

Orientális tánc: A kifejezés nem egyszerűen a keleti táncokat jelenti, hanem nem szórakoztató jellegű hastáncra utal. Az orientális tánc eredetileg termékenységi szertartás volt, melyet a nők egymás között, szentélyekben végeztek. Talán a legősibb női tánc, melynek archaikus mozdulataiban a természet "alapenergiái" kelnek életre. A folyamatos körök és nyolcasok kiragadják a táncost térből és időből, a saját "középpontja" felé vezetik, hipnotikus hatásukkal a létezés ősi egységének sejtelmét képesek felkelteni a résztvevőkben.


Koreográfia-rendezés: Németh Krisztina

Táncosok:
Gutmann Klára
Gutmann Orsolya
Knopp Edina/Ordódy Luca
Németh Krisztina
Vásárhelyi Rita
2007 októberében:
Gutmann Klára
Gutmann Orsolya
Halmágyi Ildikó
Knopp Edina
Németh Krisztina
Simon Ágnes
  
Zene: DJ Kaszi
Jelmez: a társulat
Díszlet-szőnyeg: Németh Krisztina
Eddigi előadások:
Sziget 2001 (részletek)
Merlin színház - 2002. 05. 17.
Sziget 2002 - Ambient sátor
MU színház - 2002. 10. 12.
Budapesti Őszi Fesztivál - Gödör Kulturális Központ - 2002. 11. 02.
Millenáris színháza - 2003. 12. 14
"Utazás a török félhold körül" nemzetközi összművészeti fesztivál a pécsi Művészetek Háza szervezésében - 2007. 10. 29. - Pécs, Harmadik Színház
Merlin színház - 2007. 10. 30.
 
 mandala=  mandala=
 mandala=  mandala=
 mandala=  mandala=
 
"A Merlinben kimunkált, ősi jelképrendszerekből építkező előadást prezentáltak a táncosok. (...) A Banat Umm al Ard orientális táncszínház előadása transzcendens járatlanságom ellenére tényleg teljesen gilt. Metafizikai szempontok szerint számomra ugyan nehezen elemezhető, de a földközeli esztétika szabályai szerint több, mint korrekt. Átgondolt, szépen koreografált, újító szándékú produkció." (Premier - színházi szaklap)
 

"(Németh Krisztina) azon kevesek közé tartozik, akik tudatosan, a művészi odaadás késztetésére tényleg tartalommal akarják és tudják megtölteni a műfajt. Ez a tartalom mind szellemiségében, mind formájában próbál vissza- és túlnyúlni a raqs sharqi-fázison egy olyan hastánchoz, mely mélyebb és szakrálisabb volt." (Táncművészet 2002. 3. szám)
Támogatók: Orkesztika Alapítvány - Mozdulatművészeti Stúdió, Egészségsziget Alapítvány, Trafó Kortárs Művészetek Háza, Műhely Alapítvány

Fel
Dzsenna - Megbűvölt kert

fake rolex, hermes replica handbags, cartier replica, replica rolex

 /></a><strong>Orientális táncjáték / oriental dance theater</strong></p><p><strong>A szufi költészet gyöngyszemeivel a török kor jellemző    színterein / with the most beautiful sufi poems on the typical scenes of    the Turkish era </strong></p><p>Dzsenna a paradicsomi kert, ahol a gyönyörű, nagy szemű, holdarcú    hurik élnek. Ide vezet a szufi lélek útja, a tökéletes harmónia,    nyugalom, szépség megtalálásához. Az előadásban a legszebb szufi versek    hangzanak el, a jelenetek a szufi költészet szimbolikáját használva    ábrázolják a szerelem különböző fázisainak megélésével ezt az utat,   miközben a keleti élet jellemző helyszíneibe is bepillantást  engednek.</p><p>Misztika, érzékiség, háremek, spiritualitás, törökfürdő, szenvedély,    derviskolostor, rózsakert, jósnő, egyesülés, rubintkő, bor,  sáfrányos   tündöklés, a hold tűzhomloka, és… <em>mindenben szerelem… </em></p><p><strong>Koreográfia-rendezés</strong>: Németh Krisztina Amira<br /><strong>Tánc: </strong>Amira Art Company</p><p><font size=Eddigi fontosabb előadások:
Az előadás folyamatosan alakul, új jelenetekkel bővül.
Ősbemutató: Pécsett, az Európa Kulturális Főváros év keretein belül - 2010. május 13., Művészetek és Irodalom Háza
2010. június 12. - Merlin Színház, Budapest
2010 augusztus 14. - Sziget Fesztivál, Budapest, Cökxpon Ambient Sátor
2010. december 16. - Merlin Színház, Budapest

 fifa coins | cheap fifa 15 coins | FIFA 15 Ultimate Team Coins

Fel
A félhold árnyékában

 

replique montre src= replicas de relojes

Az előadás a török kor hangulatát idézi meg, életszerű táncjelenetek sorozata.Fut 15 Coins Az egymást követő rövid epizódok különböző női karaktereket és az élet ciklikus ismétlődését ábrázolják, mint a középkori misztériumjátékokban.

Koreográfia-rendezés: Németh Krisztina és a társulat
Táncosok: Fiatalság – Gutmann Orsolya
Vágyódás – Németh Krisztina
Cheap FIFA 15 Coins Jósnő – Ordódy Luca
Harc – Vásárhelyi Rita
Halál – Gutmann Klára / Knopp Edina 

Zene: La Nef
Jelmez: a társulat

Ősbemutató: 2003. Egri Végvári Játékok az Egri Várban
2003. Merlin színház
2004. Orientáció fesztivál a Merlin színházban
2004. Hollókői Várjátékok – török kort megidéző fesztivál

2004. Egri Végvári Játékok – Keleti Táncok Fesztiválja
2005. Üllői Zenei Fesztivál 
és részletek több hastánc gálán

rolex replica watches, discount rolex replica, cheap ugg

 src= src= src=

 

 

 

 

 

 

Fel
Luna - Az Istennő három arca

replica watches

replicas relojes

 

Air max pas cher

replica rolex uhren

FIFA 15 CoinsFut 15 CoinsFIFA 15 CoinsFIFA 15 CoinsFIFA 15 Coinsfifa 15 coinsfifa ps3 coinsfifa 15 coinsFIFA XBOX 360 Coinsfut 15 coinsfifa coinsfifa 14 coinsfifa 15 coins